Waarom kies je voor Zaanstreek Isolatie?

Subsidie vanuit de overheid
Binnen één dag geïsoleerd
Flink besparen op energierekening
Hogere waarde woning of pand
Minder warmteverlies
Dé specialist in vloerisolatie

Enkel voordelen met vloerisolatie van je kruipruimte?

Die vloerisolatie van je kruipruimte kan al binnen één dag gerealiseerd zijn. Met die vloerisolatie, verlaag je je oplopende energiekosten in een klap. Je zult merken dat optrekkende kou en vocht tegen wordt gegaan. Je komt ’s morgens beneden en het is nog altijd aangenaam. Weg met tochtige vloeren, weg met de koude voeten. Weg met de vochtproblemen in huis, weg met de schimmelvorming. Het maakt je huis gezonder én waardevoller. Kortom, vloerisolatie in een kruipruimte is een must. Straks zullen we het nog hebben over wat vloerisolatie eigenlijk kost. En over de subsidiemogelijkheden vanuit uw gemeente. Maar vraag vandaag alvast een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Zaanstreek Isolatie. 

Vloerisolatie voor iedere ondergrond

Wat komt er zoal kijken bij vloerisolatie in een kruipruimte? Maak je geen zorgen, het is geen gigantische onderneming. Bij het isoleren van een vloer zijn er verschillende benaderingen, afhankelijk van het type vloer en of er al dan niet een kruipruimte aanwezig is. Ieder huis is uiteindelijk anders, dus zullen ook de werkzaamheden altijd iets anders zijn. Neem zeker contact op met Zaanstad Isolatie, om samen de mogelijkheden te onderzoeken. 

Doet het er eigenlijk toe of je een houten vloer hebt of een betonnen vloer? Als je een houten vloer hebt en er zit een kruipruimte onder je huis, dan is het isoleren van de vloer relatief eenvoudig. We gaan normaliter met QuadFoam500 aan de slag, tenzij de situatie om ander isolatiemateriaal vraagt. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de isolatie goed aansluit op de randen en dat er geen gaten of kieren zijn waar warmte kan ontsnappen. Daar zorgen we uiteraard voor. 

Een betonnen vloer is van nature al erg koud, wat ervoor zorgt dat je hele woning fris aanvoelt. Je zou denken dat vloerverwarming dan een goed idee is, maar ook hier pleiten we allereerst voor vloerisolatie via de kruipruimte, zodat je optimaal rendement naar boven krijgt en niet naar beneden. Deze leggen we eveneens onder de betonnen vloer en dat zorgt voor veel meer opwarming. Kou en vocht krijgen hierdoor gewoon geen kans.

Lage of kleine kruipruimte

Ook als de kruipruimte niet toegankelijk is, bijvoorbeeld als gevolg van beperkte hoogte of andere belemmeringen, is Zaanstreek Isolatie in staat de vloer te isoleren. We kiezen er in dit geval voor om bodemisolatie toe te passen. Hierbij brengen we een laag isolatie aan op de grond van de kruipruimte. Zo kunt u dus ook vloerisolatie krijgen bij een lage of een kleine kruipruimte.

Kruipruimte isoleren - vloerisolatie

Vloerisolatie zonder kruipruimte?

Er zijn in Nederland haast geen huizen te vinden zonder kruipruimte. Je hebt die ruimte nu eenmaal nodig om werkzaamheden onder de vloer te kunnen verrichten. Maar deze huizen bestaan natuurlijk wel. Wat moet je doen als je vloerisolatie wil hebben, zonder dat je een kruipruimte hebt? Het slechte nieuws: Zaanstreek Isolatie heeft een specifieke manier van isoleren. Wij kunnen geen vloerisolatie plaatsen zonder kruipruimte. Wel kunnen we onderzoeken in hoeverre we je alsnog kunnen helpen. Bijvoorbeeld door het geven van advies. 

Als je geen kruipruimte hebt, zijn er namelijk nog steeds mogelijkheden om de vloer te isoleren. (Een van de meest gebruikte methoden is het isoleren van de vloer vanuit de onderkant door isolatiemateriaal aan te brengen tussen de houten vloerbalken. Dit kan gedaan worden met behulp van isolatiematten, isolatiefolie of isolatieplaten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de isolatie goed aansluit en dat er geen openingen zijn waardoor warmte kan ontsnappen. Deze manier van isoleren doet Zaanstreek Isolatie niet.

Andere soorten isolatie door Zaanstreek Isolatie

Om uw huis te verduurzamen, biedt Zaantreek Isolatie ook nog andere vormen van isolatie aan. Lees er meer over

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft een super snelle terugverdientijd! Lees nu meer over het verduurzamen van uw huis middels spouwmuurisolatie

Meer over spouwmuurisolatie

Dakisolatie

De meeste warme lucht gaat verloren via het dak. Door uw dak goed te isoleren houdt u de warmte lekker binnen.

Meer lezen over dakisolatie

Subsidie mogelijkheden

Als klap op de vuurpijl krijgt u ook nog eens subsidie vanuit de overheid. Hoeveel precies en onder welke voorwaarden?

Meer over subsidie

Vloerisolatie in een vochtige kruipruimte

Vocht in je kruipruimte is in principe geen probleem. Kruipruimtes hoeven immers niet waterdicht te zijn. Het komt vaker voor dat hier vocht aanwezig is, het hoort er in principe een beetje bij. De vloerisolatie bij een natte kruipruimte kan gewoon doorgang vinden en vormt dus geen enkele belemmering. Wel is voldoende ventilatie onder de vloer belangrijk. Is dit bij een woning niet op orde, dan plaatsen wij extra ventilatie. Op deze manier blijft de kruipruimte goed geventileerd en zal er geen vocht in de isolatie komen. We zullen het straks nog gaan hebben over het isolatiemateriaal. Dit is immers van groot belang bij het isoleren van je kruipruimte. 

De kosten van vloerisolatie in een kruipruimte

Maar wat voor offerte kun je ongeveer verwachten als je je kruipruimte wil isoleren? Allereerst gaan wij eerst altijd uit van een adviesgesprek, maar laten we hier toch maar alvast een indicatie geven. De kosten van vloerisolatie in een kruipruimte kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, dus het zal een op maat gemaakte offerte worden. Je kunt hierbij denken aan de grootte van de ruimte, het gekozen isolatiemateriaal en de complexiteit van de installatie en de ventilatie. Het hangt dus sterk af van het type woning, de kruipruimte zelf en het aantal vierkante meters dat geïsoleerd moet worden. Natuurlijk willen we je wel een idee geven aan welke prijs je moet denken. Dit is dus een indicatie, we rekenen normaal gesproken op basis van kosten per m2. 

  • €1200 - €2000 voor een tussenwoning/hoekwoning
  • €2000 - €3000 voor een vrijstaande woning

Vraag voor meer informatie zeker een adviesgesprek aan bij Zaanstreek Isolatie. En houd in het achterhoofd dat er subsidiemogelijkheden zijn.

Subsidie voor vloerisolatie in een kruipruimte?

Je kunt subsidie  aanvragen om je kruipruimte te isoleren. De Nederlandse overheid stimuleert die verduurzaming namelijk. Die subsidie heet ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)’. Waarom de overheid deze subsidie toekent, is zodat ‘we’ minder energie gaan gebruiken. Dat is beter voor milieu, mens en dier. We hebben een speciale pagina die over subsidie gaat, maar belangrijk te weten is dat je deze subsidie kunt aanvragen nadat je de volledige klus hebt gedaan of laten doen. Wij zorgen ervoor dat je in het bezit komt van alle benodigde documentatie, die je bij de plaatselijke gemeente aanlevert. Wij kunnen u volledig adviseren als het gaat om vloerisolatie kruipruimte subsidie.

Wat is de beste vloerisolatie in een kruipruimte?

Bij het isoleren van je kruipruimte, zul je meerdere keuzes gaan maken. Wat is bijvoorbeeld de beste vloerisolatie voor een kruipruimte? Dat is op voorhand lastig te zeggen, hoewel wij in z’n algemeenheid een duidelijke voorkeur voor QuadFoam500 hebben. In de regel is het erg afhankelijk van de situatie, maar in de meeste omstandigheden gaan we hiervoor. Toch willen we hier verschillende soorten isolatiematerialen benoemen, die kunnen worden gebruikt voor vloerisolatie. Enkele veel voorkomende materialen zijn:

  1. Wij gebruiken dus voornamelijk QuadFoam500 pur schuim, omdat dit isolatiemateriaal heel veel voordelen heeft ten opzichte van andere materialen. De spraytechniek is de beste vloerisolatie, zeggen we vanuit onze ervaring. 
  2. Glaswol werd vroeger het meest gebruikt voor vloerisolatie. Vocht is echter een grote vijand van glaswol. Als glaswol vochtig wordt, en dat gebeurt wel eens in een kruipruimte, dan gaat de isolatiewaarde gelijk achteruit. Een oplossing kan een extra laagje folie zijn, maar dat is echt extra werk, dat te voorkomen is. 
  3. Rockwool is gemaakt van steenwol en is daarmee een natuurlijk en duurzaam product. Echter is ook steenwol slecht bestand tegen vocht. Isolatiewaarde van pur schuim blijft vele malen hoger. Iedere kier, iedere gleuf wordt gedicht. Dat is bij rockwool niet gegarandeerd.
  4. PIF isolatie heeft eigenlijk heel weinig nadelen. QuadFoam biedt simpelweg betere warmte-isolatie. 
  5. PIR vloerisolatie zijn platen isolatiemateriaal. Deze zijn niet erg flexibel, wat in een kruipruimte nadelig is. Ze zijn bovendien niet milieuvriendelijk. Als je het vergelijkt met Quadfoam: daar hoeft niets op maat gesneden te worden. Dat scheelt ook in het afval.
  6. Vloerisolatie chips zijn vormpjes van piepschuim. Hiermee kun je de grond van de kruipruimte vol mee leggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer van de kruipruimte droog wordt, maar heeft als belangrijkste nadeel dat je jezelf daarmee de toegang tot je kruipruimte ontzegt. Daarnaast zorgt het voor temperatuurverschillen, die indirect voor vochtproblemen zorgen. QuadFoam komt op het plafond, waardoor je nog steeds je kruipruimte in komt. Je hebt hierbij geen last van vocht in je vloer.
  7. EPS vloerisolatie is goed te vergelijken met de chips. Met dezelfde nadelen. 

Het beste isolatiemateriaal voor vloerisolatie hangt dus af van verschillende factoren, zoals het budget, de gewenste isolatiewaarde, de toegankelijkheid van de kruipruimte en persoonlijke voorkeuren. Het is raadzaam om advies in te winnen bij Zaanstreek Isolatie om het meest geschikte isolatiemateriaal voor jouw specifieke situatie te bepalen. Zoals gezegd, zal dit in de meeste gevallen QuadFoam worden. Vraag vooral een adviesgesprek aan met Zaanstreek Isolatie en samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Tevreden klanten over vloerisolatie

Meer dan 4000 tevreden klanten gingen je al voor. Lees hier alvast een aantal van de ervaringen met onze vloer-, spouwmuur of dakisolatie.

Duidelijk offerte traject en bevestiging van opdracht. 2 vakkundige isolateurs die in prettige sfeer en goed overleg netjes werk leveren. Resultaat direct voelbaar in huis. Puntje van aandacht dat de monteurs geen gedetailleerde werkinstructie bij zich hadden. Zoals een kopie van de offerte."

Dirk Vos over de ervaring met vloerisolatie

Na een aantal offertes te hebben gekregen, waaronder ook die van Zaanstreek was onze keuze snel gemaakt. Nadat de eigenaar bij ons was geweest en wij alles hadden doorgesproken, was het voor ons duidelijk. Wij zijn zeer tevreden na het geleverde werk, ze doen wat ze zeggen en zijn klantvriendelijk"

Dave Hofman over de ervaring met vloerisolatie

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen voor vloerisolatie

melvin

Samen de mogelijkheden bespreken?

We helpen je graag verder!

We helpen je graag verder met alle vragen. Neem nu contact op met onze medewerkers

Neem contact met ons op