Waarom kies je voor Zaanstreek Isolatie?

Hogere waarde woning of pand
Subsidie vanuit de overheid
20% besparen op energierekening
Hoge klanttevredenheid
Binnen één dag geïsoleerd
Vloerisolatie al vanaf €1400

Wat is dakisolatie en hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren. Het dak laten isoleren is er één van. En dit kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het dak. Door een extra isolatielaag aan te brengen, voorkom je dat je warmte verliest via het dak. Zelfs wanneer alle deuren van beneden tot boven dicht zijn, verzamelt de warmte zich bij het dak. Warmte wordt namelijk verspreid door en langs de muren en vloeren. Goede dakisolatie voorkomt dat je op die manier de warmte in huis verliest. Dat scheelt weer op de energierekening en je huis voelt een stuk comfortabeler aan!

In de winter houdt dakisolatie de warmte binnen, maar wist je dat dakisolatie in de zomer ook heel goed werkt tegen de warmte van de zon? De zon op het dak zorgt er vaak voor dat warmte doordringt in het huis, wat voor vervelend warme temperaturen kan zorgen. Zeker als je onder een schuin dak moet slapen. Goede dakisolatie houdt veel van deze warmte tegen. Zo profiteer je het hele jaar door van een goed geïsoleerd dak. 

subsidie isolatie 2 2048x1365

Subsidie voor dakisolatie

Op dakisolatie is een serieuze subsidieregeling van toepassing. Hoeveel subsidie je krijgt voor dakisolatie hangt af van het aantal m2. Vanuit de overheid krijg jij €30,- per m2 subsidie (bij 2 besparende maatregelen) voor dakisolatie. Een flinke besparing dus op een investering die zichzelf terugverdiend. Laat je naast dakisolatie geen andere isolatiemaatregelen uitvoeren, dan is je subsidie per m2 ongeveer de helft. Binnen (5 jaar) verdienen onze klanten de investering terug. En door deze subsidieregeling wordt dit zelfs versneld! 

Laat de werkzaamheden altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf zoals Zaanstreek Isolatie. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je dakisolatie goed wordt uitgevoerd én verzorgen we de nodige documentatie zodat je zonder problemen je subsidie aan kunt vragen. Het aanvragen van de subsidie doe je overigens ná het uitvoeren van de werkzaamheden.

Wat zijn de kosten van dakisolatie

Nu je weet wat er mogelijk is qua subsidie, wil je waarschijnlijk ook antwoord op de vraag: wat kost dakisolatie? In het geval van dakisolatie worden de kosten per vierkante meter berekend. Omdat wij enkel dakisolatie aanbrengen aan de binnenkant van een schuin dak, is onderstaande inschatting daarop gebaseerd. De kosten van dakisolatie aan de buitenzijde, bijvoorbeeld bij een plat dak, zullen daarom afwijken van onze gemiddelde prijs per m2. Gemiddeld is dakisolatie (inclusief afplakken) al mogelijk vanaf €1400,-. 

Wil je graag weten wat de kosten zouden zijn voor het isoleren van jouw dak? Plan dan een adviesgesprek in. We maken een inschatting van de situatie, berekenen het aantal vierkante meters en laten je precies weten wat de dakisolatie gaat kosten met een offerte op maat. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Onze werkwijze

In combinatie met water als blaasmiddel spuiten wij dit schuim tegen het dak. Op die manier ontstaat er een strakke isolatielaag die elke kier en gleuf dicht. Omdat het compatibel is met vrijwel alle bouwmaterialen kunnen wij QuadFoam voor iedere klus gebruiken. Ook hecht het overal op en is het mogelijk om zonder tussenperiodes meerdere lagen over elkaar te spuiten. Dit versnelt onze klussen en verbetert het eindresultaat. Vanuit professioneel oogpunt een waar wondermiddel. 

img 20210824 wa0016

Dakisolatie aan de binnenzijde van de woning

De beste manier om je dak te isoleren is via de binnenkant van het dak. Door de dakisolatie tegen de wanden van het schuine dak te spuiten, brengen we op een efficiënte en relatief snelle manier een dekkende isolatielaag aan. Dit doen we op zo’n manier dat er geen open kieren en gleuven achterblijven. Door de dakisolatie van binnenuit aan te brengen, hoeven we het dak niet op en (hoeven er geen aanpassingen gemaakt te worden aan het dak zelf). De binnenzijde van het dak zal daarna wel nog moeten worden afgewerkt.

Omdat je niet wil dat je met dakisolatie de ventilatie in huis ontregeld wordt, wordt het altijd aangeraden om je dakisolatie door een professioneel bedrijf zoals Zaanstreek Isolatie te laten doen. Op die manier kunnen we meedenken over de beste oplossing voor jouw woonsituatie. Het goed ventileren van je woning is namelijk belangrijk voor de gezondheid en om schimmel in huis te voorkomen. Daarnaast zorgt óók schone lucht voor minder warmteverlies.

Dakisolatie vanaf de buitenzijde

Het is mogelijk, dakisolatie aanbrengen via de buitenzijde. Toch is dit een methode die wij zelf niet uitvoeren en zelfs afraden bij onze klanten als het anders kan. Dakisolatie aan de buitenzijde vraagt namelijk vaak om een complete dakrenovatie. Dat maakt het een veel ingrijpendere en arbeidsintensieve methode dan het aanbrengen van dakisolatie via de binnenzijde van je woning. Dakpannen moeten worden verwijderd, komen hoger te liggen en de kosten zijn vele malen hoger! Daarom focussen wij ons als bedrijf bewust op dakisolatie vanaf de binnenzijde van de woning. Dit geldt overigens voor huizen met een schuin dak. Heb je een plat dak? Dan is dakisolatie vanaf de buitenzijde vaak wél een goede optie. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan door de dakdekker die het nieuwe dakleer of de bitumen aanlegt.

img 20210824 wa0020

Advies over dakisolatie nodig?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor dakisolatie of wil je jouw pand of woning graag door ons laten controleren? Plan dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek in. Op die manier kunnen we een goede inschatting maken van de situatie, geven je persoonlijk advies en kunnen we een maatwerk offerte opstellen. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

geld besparen

Hoeveel bespaar je met dakisolatie?

De belangrijkste reden om te kiezen voor dakisolatie heeft voor veel mensen te maken met energiebesparing. Niet zo gek ook, want dat scheelt uiteindelijk weer in de portemonnee. Maar hoeveel scheelt dakisolatie nou eigenlijk? Bij dakisolatie kunnen we uitgaan van een gemiddelde besparing van (20%) op de energierekening. Hoeveel zou jij daarmee besparen? Door te bekijken hoeveel er maandelijks wordt bespaard, kun je je terugverdientijd makkelijk zelf berekenen. Onze klanten verdienen de investering vaak binnen 3 jaar terug. Daar komt bij dat je ook direct profiteert van een comfortabelere leefomgeving.

Hogere woningwaarde door verbetering energielabel

Je leest het al: dakisolatie laten plaatsen is een slimme investering. Niet alleen levert dakisolatie voordelen op waar men direct van kan genieten, het heeft ook voordelen bij een toekomstige verkoop van het huis. Door het dak te isoleren krijgt de woning of het pand in veel gevallen een beter energielabel. Dit label is belangrijk bij de taxatie. Ieder jaar krijgt het energielabel meer en meer waarde. De reden? We willen duurzamer leven en wonen.

Dakisolatie zorgt bij veel van onze klanten voor een waardestijging van de woning of het pand, hiermee kan de investering direct worden terugverdiend.

Wat is goede dakisolatie?

Dakisolatie kent meerdere mogelijkheden qua materialen en methoden. De beste oplossing voor jouw isolatieprobleem is natuurlijk afhankelijk van je woonsituatie, maar ook jouw wensen spelen een belangrijke rol. Ons advies: laat je altijd goed informeren door een professional. Zo vinden wij het belangrijk altijd uit te gaan van duurzame dakisolatie; je wilt tenslotte dat je er voor lange tijd optimaal rendement uithaalt. Dat kan alleen met hoogwaardige dakisolatie en lang niet alles is even goed bestemd tegen de invloeden van tijd of buitenaf. Maar ook als je het bijvoorbeeld belangrijk vindt dat er milieuvriendelijke dakisolatie wordt toegepast, maakt de keuze voor materiaal zeker uit. Wil je meer weten over de mogelijkheden? We vertellen je graag meer tijdens een adviesgesprek.

Het beste dakisolatie materiaal

Voor het isoleren van een schuin dak gebruiken we Quadfoam 500. Dit is een polyurethaanschuim (ook wel bekend als purschuim) dat zich perfect leent voor het isoleren van houten ondergronden, zoals daken, vloeren en muren. Pur dakisolatie heeft als materiaal eigenlijk geen nadelen en enkel voordelen in vergelijking met andere materialen voor dakisolatie. Dat maakt purschuim volgens ons de beste vorm van dakisolatie. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Niet schadelijk voor mens en milieu
  • Een naadloos en strak eindresultaat
  • Een coating die onaantrekkelijk is voor ongedierte
  • Het hecht op ieder oppervlak
  • Laat zich makkelijk opspuiten
  • Snelle werkwijze
  • 17x beter tegen geluid dan bijv wol isolatie
  • Ultra hoge isolatiewaarde

Ook voor overkappingen en garages

Heb je een overkapping of garage met hellend dak of plat dak? Ook dan kunnen we dakisolatie toepassen met behulp van purschuim. Gebruik je de garage of schuur bijvoorbeeld om spullen op te bergen, dan wil je natuurlijk dat deze spullen beschermd zijn tegen vocht of schimmels. Door dakisolatie toe te passen, kun je ook van je garage of overkapping een behaaglijke plek maken. Erg fijn wanneer je de garage of schuur regelmatig gebruikt om bijvoorbeeld te klussen. Misschien wil je er zelfs een vaste werkplek of mancave van maken. 

Dakisolatie: van oudere woningen tot nieuwbouw

Omdat nieuwbouwwoningen van zichzelf al ontzettend goed geïsoleerd zijn, focussen we ons bij Zaanstreek Isolatie met name op dakisolatie bij oudere woningen waar nog veel winst te behalen valt. Zo vinden veel mensen het logisch om met een jaren 30 woning eens goed naar de isolatie te laten kijken, maar wist je bijvoorbeeld dat dakisolatie bij het merendeel van de woningen uit de jaren 70 en 80 enorm slecht is? Huizen die in de jaren 70 en 80 zijn gebouwd, werden voorzien van een standaard isolatielaag van maximaal 5 cm, waar dit in de jaren 90 al dubbel zoveel was! 

Heb je dus een jaren 70 of 80 woning? Dan is de kans groot dat je met goede dakisolatie nóg meer dan 20% kunt besparen op je energierekening. Natuurlijk denken we graag met je mee over de mogelijkheden. Je kunt vrijblijvend een adviesgesprek inplannen. Dan ben je verzekerd van persoonlijk advies en een offerte op maat.

Advies inwinnen van onze isolatie-experts?

Wilt u graag advies op maat ontvangen voor het isoleren van uw dak? Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met je op voor het inplannen van adviesgesprek.

Adviesgesprek dakisolatie aanvragen

melvin

Samen de mogelijkheden bespreken?

We helpen je graag verder!

We helpen je graag verder met alle vragen. Neem nu contact op met onze medewerkers

Neem contact met ons op