Waarom kies je bij vloerisolatie voor Zaanstreek Isolatie

Subsidie vanuit de overheid
Binnen één dag geïsoleerd
Hogere woningwaarde
Vloerisolatie al vanaf €1100
Direct besparen op de energierekening
Minder warmteverlies

Jij verhoogt de temperatuur en de energierekening stijgt. Een tijdelijke oplossing, want ’s nachts zal de temperatuur weer dalen en de dag erna begint alles weer van voor af aan. Vloerisolatie is een permanente oplossing ter verbetering van het wooncomfort én het verlagen van de energierekening. Om jou van de beste vloerisolatie te voorzien, plannen we altijd eerst een adviesgesprek in voordat we een offerte opmaken.

Kruipruimte isoleren - vloerisolatie

Wat is vloerisolatie?

Net als dat muren en daken geïsoleerd kunnen worden,  is het isoleren van vloeren ook een goede mogelijkheid om je woningwaarde te verhogen en te besparen op de energierekening. Hierbij wordt isolatiemateriaal aangebracht onder de vloer om ervoor te zorgen dat kou en vocht vanuit de kruipruimte je huis niet binnendringen. Ideaal dus als je kosten wil besparen of je energielabel wil verbeteren. Niet voor niets gingen vele huishoudens in Nederland je al voor!

voordelen isolatie

Vloerisolatie met of zonder kruipruimte?

Vrijwel alle huizen in Nederland zijn voorzien van een kruipruimte. Deze is nodig om werkzaamheden onder de vloer te kunnen verrichten. Heeft het huis geen kruipruimte? Dan kan er na de bouw ondergronds nooit meer wat worden gewijzigd of gerepareerd, dat zou onhandig zijn. Door onze specifieke manier van isoleren, kan er in een huis zonder kruipruimte door ons geen vloerisolatie geplaatst worden. Heb je geen kruipruimte, maar wil je toch vloerisolatie? Dan kun je overwegen om de vloer van bovenaf te isoleren.

Enkel huizen die over een kruipruimte beschikken, zijn geschikt voor vloerisolatie van Zaanstreek Isolatie. Dat geldt ook voor een lage kruipruimte. Panden die na 2014 zijn gebouwd, zijn standaard voorzien van extreem goed geïsoleerde vloeren. Is jouw huis of (bedrijfs)pand vóór die tijd gebouwd? Dan is het isoleren van de bestaande vloer een uitstekende optie. 

Kosten voor vloerisolatie

Een vraag die je graag snel inzichtelijk wilt hebben, is waarschijnlijk: wat kost vloerisolatie? De kosten voor vloerisolatie zijn sterk afhankelijk van het type woning, de kruipruimte en het aantal vierkante meters wat geïsoleerd moet worden. Om je toch een idee te geven aan welke prijs je moet denken, vind je hier een indicatie van onze gemiddelde kosten. Wij rekenen op basis van kosten per m2.

  • €1200 - €2000 voor een tussenwoning/hoekwoning
  • €2000 - €3000 voor een vrijstaande woning

Vloerisolatie advies

Omdat je uiteraard niet voor verrassingen wilt komen te staan, raden we te allen tijde aan om een vrijblijvend adviesgesprek met ons in te plannen. Samen nemen we je wensen door, krijg je gratis advies van onze specialisten, berekenen we het aantal m2 én kunnen we vervolgens een offerte op maat maken. Zo weet je precies wat je vloerisolatie gaat kosten en waar je aan toe bent!

Vloerisolatie bij een houten vloer

Houten vloeren kunnen op verschillende manieren geïsoleerd worden. Het grote voordeel van onze manier van isoleren, is dat je houten vloer er niet uit hoeft. We brengen één of meerdere lagen vloerisolatie aan tegen het plafond van de kruipruimte, onder de houten vloer. Volgens ons is dit in vele gevallen dan ook de beste vloerisolatie voor een houten vloer. Eén van de grootste vijanden van een houten vloer is namelijk vocht. 

Vloeren die niet geïsoleerd zijn houden vocht niet tegen. Het vocht hoopt zich op in de kruipruimte, wat resulteert in schimmel. De schimmel trekt vervolgens in de houten vloer en wordt na verloop van tijd zichtbaar in huis. Wij raden daarom altijd aan om een houten vloer goed te isoleren.

Vloerisolatie bij een betonvloer

Bij veel woningen is er sprake van een betonvloer, een van nature erg koude ondergrond. Zonder vloerisolatie voelt je vloer niet alleen steenkoud aan, maar trekt deze kou ook zo je woning in. Daar helpt zelfs het hoger zetten van de verwarming niet tegen. De ruimte wordt wellicht warmer, maar de vloer blijft door de onderliggende betonvloer koud aanvoelen. Daar kan zelfs vloerverwarming niet tegenop. Daarnaast is het gewoon zonde van de dure energie. Wil je vloerisolatie laten toepassen op een bestaande betonvloer, dan is vloerisolatie via de kruipruimte, onder de betonvloer,  altijd de betere optie.

Vloerisolatie bij vloerverwarming

Ben je van plan vloerverwarming aan te leggen? Zorg dan altijd voor goede vloerisolatie. Zonder goede vloerisolatie bij vloerverwarming is het hele idee van een energiezuinige oplossing verdwenen. Daarnaast geniet je niet optimaal van het comfort wat vloerverwarming kan bieden. En dat is simpelweg zonde.

Wat is de beste vloerisolatie voor vloerverwarming?

Welke keuzes je hebt voor vloerisolatie bij vloerverwarming is natuurlijk afhankelijk van de woonsituatie. Heb je de mogelijkheid, zorg dan voor isolatie van zowel onder- als bovenaf. Heb je een kruipruimte? Dan adviseren wij altijd om te kiezen voor het isoleren van het plafond van de kruipruimte met gespoten foam . Op die manier houd je vocht en kou vanuit de kruipruimte tegen zonder dat het van invloed is op het leggen van de vloerverwarming. Je hoeft bijvoorbeeld geen rekening te houden met de dikte van de vloerisolatie. Voor extra isolatie kun je dan kiezen voor de oplossing die het best past bij de soort vloerverwarming, vloer of opbouwhoogte.

Vloerisolatie kruipruimte pur

De beste vloerisolatie voor jouw kruipruimte

Voor al onze vloerisolaties werken we met QuadFoam, een hoogwaardig polyurethaanschuim (ook wel bekend als purschuim) waarvan wij meerdere lagen aanbrengen tegen het plafond van de kruipruimte. De reden dat wij met QuadFoam werken, is omdat het een waar wondermiddel is. De vloer voelt lekker warm aan en het dicht alle kieren en naden. Ook van oneffenheden heb je met prayfoam geen last. Daarnaast is deze vloerisolatie foam niet schadelijk voor mens en milieu. Dat maakt je woning niet alleen energiezuiniger, maar ook veiliger.

Onze werkwijze

In combinatie met water als blaasmiddel spuiten wij de vloerisolatie pur tegen de onderkant van de vloer. Het resultaat: een naadloze, strakke coating die onaantrekkelijk is voor ongedierte. Omdat het compatibel is met vrijwel alle bouwmaterialen kunnen wij QuadFoam voor iedere klus gebruiken. Ook hecht het overal op en is het mogelijk om zonder tussenperiodes meerdere lagen over elkaar te spuiten. Dit versnelt onze klussen en verbetert het eindresultaat.

geld besparen

Wat is je besparing met vloerisolatie?

Energiebesparing met goede vloerisolatie wordt te vaak onderschat. Want wat levert vloerisolatie nou eigenlijk op? Gemiddeld bespaar je met een geïsoleerde vloer zo’n 20% op de energierekening! Naast het verbeteren van het wooncomfort is de flinke besparing op de energierekening natuurlijk waar veel klanten het voor doen. 

De terugverdientijd van de investering is afhankelijk van het aantal te isoleren m2. In de meeste gevallen verdienen onze klanten de investering binnen 4 tot 5 jaar terug. Houd daarbij rekening met het feit dat de gemiddelde koopwoning in Nederland 20 jaar bewoond wordt door dezelfde eigenaar en je hebt het rendement van je vloerisolatie zo berekend.

subsidie isolatie 2 2048x1365

Subsidie voor vloerisolatie

Wist je dat je subsidie kunt aanvragen voor vloerisolatie in je kruipruimte? Met de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je subsidie voor je vloerisolatie aanvragen, net als voor andere isolatiemaatregelen zoals spouwmuurisolatiedakisolatie, HR++ glas en triple glas. De subsidie aanvragen gebeurt altijd achteraf. Vanuit Zaanstreek isolatie verzorgen we de juiste documentatie zodat je zonder problemen subsidie kunt aanvragen voor je vloerisolatie. Wil je meer weten over de voorwaarden? Bezoek dan deze pagina van de Rijksoverheid.

Hoeveel subsidie je ontvangt voor vloerisolatie hangt van meerdere factoren af, waaronder het aantal m2 én of je meerdere maatregelen laat uitvoeren. Zijn dit twee of meer maatregelen, dan is het subsidiebedrag per m2 twee keer zo hoog. Benieuwd welke maatregelen je naast vloerisolatie door ons kan laten uitvoeren? We denken graag met je mee in het beter isoleren van je woning. Meer informatie over subsidies vind je op onze pagina over subsidie voor isolatie.

Soorten vloerisolatie en waarom wij kiezen voor pur vloerisolatie

Natuurlijk zijn er meerdere soorten vloerisolatie materiaal, maar QuadFoam purschuim heeft tegenover andere soorten veel meer voordelen. Vanuit professionele ervaring durven we daarom wel te zeggen dat de spaytechniek  de beste vloerisolatie is. Om je beter inzicht te geven in de verschillen, vertellen je graag wat meer over welke soorten vloerisolatie er onder andere zijn:

PIF isolatie
PIF isolatie is een isolatiefolie dat eigenlijk niet zo heel veel nadelen kent, maar een purschuim zoals Quadfoam biedt simpelweg betere warmte-isolatie. Met de sprayfoam sla je namelijk niks over en is alles luchtdicht maar damp open.

PIR vloerisolatie
PIR vloerisolatie bestaat uit platen isolatiemateriaal. Buiten het feit dat deze platen niet flexibel zijn en daardoor lastig te gebruiken zijn voor de isolatie van je kruipruimte, zijn ze daarnaast ook allesbehalve milieuvriendelijk. Met pur als vloerisolatie hoeft er niets op maat gesneden te worden. Dit scheelt niet alleen heel veel werk, maar ook veel hardnekkig afval.

Vloerisolatie chips
Vloerisolatie chips zijn vormpjes van piepschuim waar je de grond van de kruipruimte vol mee kunt leggen. Ja, het zorgt ervoor dat de vloer van de kruipruimte droog wordt, maar als je ooit weer in je kruipruimte moet zijn, ligt dit vol met piepschuim chips (hetzelfde geldt voor schelpen als vloerisolatie). Daarnaast kan er door temperatuurverschil alsnog condensatie optreden en voor vochtproblemen zorgen. Met QuadFoam op het plafond van de kruipruimte blijft deze in de toekomst toegankelijk en weet je zeker dat je geen last hebt van vocht in je vloer.

EPS vloerisolatie
EPS vloerisolatie Dit zijn korrels die over de bodem van je vloer gelegd worden. Hetzelfde effect als chips. 

Glaswol vloerisolatie
Glaswol vloerisolatie werd in het verleden regelmatig gebruikt voor het isoleren van vloeren. Ook in het geval van dit materiaal is vocht de vijand omdat dit geen behandelde glaswol is. Wordt glaswol vochtig – zoals al snel gebeurt in een vochtige kruipruimte – dan gaat de isolatiewaarde achteruit. Een extra laag folie kan dit probleem verhelpen, maar ook hier zit je alweer tegen veel extra werk aan te kijken tegenover de snelle toepassing van QuadFoam. 

Rockwool vloerisolatie
Rockwool vloerisolatie is een materiaal dat gemaakt is van steenwol: een natuurlijk en duurzaam product. Het kan beter tegen vocht dan glaswol, maar het is er niet geheel tegen bestand. Ook hier geldt: de isolatiewaarde van purschuim is vele malen hoger. Daarnaast weet je zeker dat iedere kier en gleuf gedicht wordt, waar dit bij rockwool een stuk lastiger is.

Jij kiest toch ook voor de beste vloerisolatie?

Bij Zaanstreek Isolatie vinden we het vooral belangrijk dat je niet alleen profiteert en geniet van de beste vloerisolatie, maar dat je ook tevreden bent over de service. Goede communicatie, persoonlijk advies, professioneel werk en geen onvoorziene kosten of teleurstellingen achteraf. Dat maakt ons dé specialist in vloerisolatie.  

Dus, wat je reden ook is: een beter energielabel, nooit meer koude voeten of de verwarming niet hoeven opstoken naar ‘standje Curaçao’. Vloerisolatie is nooit een slecht idee. En heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen voor ons? Stel ze gerust! Dit kan per telefoon, e-mail of het contactformulier. Al deze opties vind je terug op onze contactpagina.

Ben je al volledig overtuigd van onze vloerisolatie en wil je graag advies op maat? Plan dan vandaag nog  vrijblijvend een adviesgesprek in met onze specialisten!

Vloerisolatie, ook in jouw stad!

Met een werkgebied in het grootste deel van Noord-Holland en Utrecht is de kans groot dat we ook bij jouw thuis kunnen langskomen voor isolatie. Zo zijn we actief in steden als Alkmaar en Heerhugowaard, tot aan steden als UtrechtHilversum en Almere. Daarnaast zijn er nog tal van andere locaties waar we werkzaam zijn.

Advies inwinnen van onze isolatie-experts?

Wilt u graag advies op maat ontvangen voor het isoleren van uw vloer? Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met u op voor het inplannen van adviesgesprek.

Adviesgesprek vloerisolatie aanvragen

melvin

Samen de mogelijkheden bespreken?

We helpen je graag verder!

We helpen je graag verder met alle vragen. Neem nu contact op met onze medewerkers

Neem contact met ons op