Waarom kies je voor spouwmuurisolatie van Zaanstreek Isolatie?

Hogere waarde woning of pand
Subsidie vanuit de overheid
Maandelijks besparen op de energierekening
Beter voor het milieu
Binnen één dag geïsoleerd
Spouwmuurisolatie al vanaf €1075

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de spouw, de open ruimte tussen de binnen en buitenmuur. Deze nuttige vorm van isoleren wordt aangeraden om warmteverlies tegen te gaan. Via de muren van een pand gaat namelijk gemiddeld 30% van de warmte verloren. Onze professionals hebben in vrijwel alle gevallen slechts één dag nodig om de werkzaamheden te voltooien. Eén dag werk, jaren profijt. Wij maken het mogelijk.

spouwmuurisolatie[1]

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Of je nu een tussenwoning, rijtjeshuis of twee-onder-een-kap hebt; bij veel bestaande woningen is het mogelijk om de spouwmuur te laten isoleren. Echter is dit niet bij elke woning het geval. Zo is een jaren 30 huis vaak anders opgebouwd dan een woning uit de jaren 70 of 80. We helpen je dan ook graag te achterhalen of dit bij jouw woning wel mogelijk is. Doe nu onze isolatiecheck of vraag gemakkelijk een adviesgesprek aan.

Geen spouwmuurisolatie mogelijk?
Blijkt nou dat jouw woning niet geschikt is voor spouwmuurisolatie? Geen zorgen, want je kunt je huis ook op andere manieren isoleren. Hierin denken we graag met je mee. Heb je bijvoorbeeld al eens dakisolatie of vloerisolatie overwogen? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Plan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek in en wij zorgen voor specialistisch advies, geheel afgestemd op jouw persoonlijke wensen en woonsituatie.

Hoe weet je of je een spouwmuur hebt?

Veel van onze klanten vragen zich af: heb ik wel een spouwmuur? Want ja, hoe weet je of je spouwmuur hebt? Gelukkig kunnen we dit voor je controleren. Met behulp van een speciale camera en een klein gaatje in de muur controleren we de spouwmuur en de staat ervan. Is de spouwmuur schoon, dan is deze geschikt voor isolatie. Ook als je jouw huis nog beter wil isoleren, dan denken we graag met je mee over nog meer oplossingen zoals vloerisolatie en dakisolatie. Woon je in een nieuwbouwhuis, dan kun je ervan uitgaan dat je huis goed geïsoleerd is.

Spouwmuurisolatie bijvullen
Het laten controleren van je spouwmuren is hoe dan ook een verstandige keuze. Sommige huizen hebben namelijk te maken met bestaande spouwmuurisolatie die door de jaren heen verpulverd of ingezakt is. De levensduur van de spouwmuurisolatie is simpelweg verstreken waardoor het niet voldoende isoleert. In sommige gevallen is het beter om de oude spouwmuurisolatie te vervangen, maar soms is bijvullen ook een optie. Op die manier verbeteren we de bestaande spouwmuurisolatie op een efficiënte manier. Benieuwd naar de status van de isolatie in jouw spouwmuren? Laat het door ons controleren en weet precies waar je aan toe bent.

De kosten voor spouwmuurisolatie

Een vraag die je graag snel inzichtelijk wilt hebben, is waarschijnlijk: wat kost spouwmuurisolatie? De kosten voor spouwmuurisolatie zijn erg afhankelijk zijn van de soort en grootte van de woning. Precies daarom rekenen we bij het toepassen van spouwmuurisolatie met kosten per m2. Op die manier kunnen we per situatie de exacte kosten berekenen en weet je vooraf precies hoeveel spouwmuurisolatie voor jouw woning gaat kosten. 

Omdat je niet voor verrassingen wilt komen te staan, raden we te allen tijde aan om een vrijblijvend adviesgesprek met ons in te plannen. Tijdens zo’n gesprek nemen we je wensen door, krijg je gratis advies van onze isolatiespecialisten, berekenen we het aantal m2 kijken we naar de ventilatie of deze voldoende is én maken we een offerte op maat. Zo weet je precies wat spouwmuurisolatie voor jouw woning gaat kosten. Wel zo fijn als je weet waar je aan toe bent! Om je alvast een idee te geven van de kosten voor spouwmuurisolatie, hebben we de gemiddelde kosten per soort woning op een rijtje gezet.

Wat kost spouwmuurisolatie gemiddeld per soort woning:

  • Spouwmuurisolatie bij een tussenwoning/rijtjeshuis vanaf €1075,-
  • Spouwmuurisolatie bij een hoekwoning of 2 onder 1 kap vanaf €1400,-
  • Spouwmuurisolatie bij een vrijstaand huis vanaf €1700,-

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Wist je dat je vanuit de regering €8,- subsidie per m2 spouwmuurisolatie terugkrijgt? mits je twee isolerende maatregelen uit laat voeren.  Dit doen zij om te voldoen aan eisen met betrekking tot het klimaat, maar voor jou is het vooral erg voordelig. Het wooncomfort verbeteren, op energiekosten besparen én geld terugkrijgen van de overheid, veel mooier dan dat wordt het niet. Daarnaast stoot je woning of bedrijfspand ook veel minder CO₂ uit. Hierdoor ben je meteen milieuvriendelijk bezig en is jouw pand klaar voor de toekomst. Wil je aanspraak maken op subsidie voor spouwmuurisolatie? Laat dit dan altijd door een gecertificeerd bedrijf doen zoals Zaanstreek Isolatie. Niet alleen heb je dan recht op subsidie, je weet ook dat de werkzaamheden professioneel worden uitgevoerd.

Subsidie spouwmuurisolatie aanvragen

Subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie maken we bij Zaanstreek Isolatie graag zo makkelijk mogelijk. Je kunt de subsidie pas aanvragen bij de regering nadat de werkzaamheden zijn verricht, maar wij zorgen voor de juiste documentatie zodat je de subsidie zonder enige problemen kunt aanvragen. Op onze pagina over subsidie lees je meer over subsidie voor spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. De uitgebreide voorwaarden vanuit de regering vind je terug op de website van de rijksoverheid.

Hoeveel bespaar je met spouwmuurisolatie?

Wooncomfort en een bijdrage aan een beter milieu zijn natuurlijk goede redenen om voor spouwmuurisolatie te kiezen. Toch is de besparing op de energierekening de voornaamste reden om te investeren in spouwmuurisolatie. En dat vinden we ook niet zo gek. De terugverdientijd op deze investering is gemiddeld 3 tot 5 jaar. Dus vraag je jezelf af: heeft spouwmuurisolatie zin? Is het verstandig? Ja, absoluut! Vergeleken met andere isolatiemaatregelen heeft spouwmuurisolatie de kortste terugverdientijd. Wil jij ook graag besparen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan en wij leggen je graag uit wat we voor je kunnen betekenen. We kunnen zelfs jouw verwachte besparing met spouwmuurisolatie berekenen. Meer eigen vermogen en comfortabeler wonen, Zaanstreek Isolatie maakt het mogelijk voor haar klanten.

knauf 1

Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Vraag je jezelf af voor welke spouwmuurisolatie je moet kiezen? Laat dat maar aan ons over! Het beste materiaal voor spouwmuurisolatie is wat ons betreft de minerale wol van Knauf Supafil Cavity. Deze inblaaswol is speciaal ontwikkeld voor spouwmuurisolatie en kan voordelig worden toegepast bij een bestaande woning. Als specialistisch isolatiebedrijf willen we niet alleen het beste materiaal voor optimaal resultaat, we vinden het ook belangrijk om bewuste keuzes te maken als het om isolatie gaat. Op die manier garanderen we een duurzaam resultaat: toekomstbestendig, maximaal rendement en milieubewust.

spouwmuur isolatie 4

Hoe gaan onze professionals te werk?

Voor het vullen van de spouw worden er aan de buitenkant van de muur kleine gaten geboord, elk zo’n 80 centimeter van elkaar. Deze gaten worden in de voeg gezet. Via deze boorgaten wordt onze minerale wol van Knauf Supafil Cavity in de spouw gespoten. De dikte van de spouwmuurisolatie wordt bepaald door de breedte van de luchtspouw, maar dit heeft geen invloed op onze methode. Het voordeel van de Supafil minerale wol is dat het ook geschikt is voor dunne spouwmuurisolatie: al vanaf 40 mm. De minerale wol verspreidt zichzelf en zorgt ervoor dat de gehele spouw wordt gedicht. Met deze oplossing hebben we je woning binnen één dag geïsoleerd.

De boorgaten worden door onze professionals na afronding van de werkzaamheden gevuld met specie in dezelfde kleur als de huidige voegen. Er is na afronding nagenoeg niets meer zichtbaar van onze werkzaamheden.

De voordelen van spouwmuurisolatie door Zaanstreek Isolatie

In de winter zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat warmte binnen blijft en kou buitenshuis blijft. Dit heeft natuurlijk een positief effect op de energierekening én het wooncomfort. Maar wist je dat spouwmuurisolatie ook in de zomer zo zijn voordelen heeft? Net zo goed als dat het in de winter de kou buiten houdt, blijft in de zomer de warmte beter buiten je woning. Zo voelt je huis warmer in de winter en koeler in de zomer. Profiteer ook het hele jaar van een prettig leefklimaat in huis. 

Spouwmuurisolatie zonder vochtproblemen
We horen het te vaak: huizen met vochtproblemen na het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Gelukkig niet met de minerale wol van Knauf Supafil Cavity. Omdat dit materiaal met siliconen is behandeld, werkt het waterafstotend en neemt het geen vocht op. Sterker nog: het materiaal heeft ventilerende eigenschappen waardoor de spouwmuur kan ‘ademen’. Niemand wil problemen met vocht. Kies daarom voor de beste spouwmuurisolatie van Zaanstreek Isolatie zonder vochtproblemen.

Spouwmuurisolatie werkt geluiddempend
Hoor je alles wat buiten gebeurt ook binnen? Met de spouwmuurisolatie van Zaanstreek Isolatie gaan we naast kou en vocht ook geluidsoverlast tegen. De minerale wol die we gebruiken werkt namelijk geluiddempend. Wat veel mensen niet weten, is dat geluidsoverlast een negatief effect heeft op het wooncomfort. Investeer je in spouwmuurisolatie, dan investeer je in jouw woongeluk.

Milieuvriendelijke spouwmuurisolatie
Niet alleen wordt ons spouwmuur isolatiemateriaal voor 80% van gerecycled glas gemaakt, het bevat ook geen chemicaliën of kunstmatige kleurstoffen. Hierdoor is het niet schadelijk voor mens en milieu én verlagen we de CO2 uitstoot. Het zorgt er ook voor dat je als bewoner gewoon thuis kan zijn als wij je spouwmuren komen isoleren. Dat is wel zo prettig. Uiteindelijk willen op ieder vlak het best mogelijke resultaat voor onze klanten. verder ook niet voedzaam voor ongedierte.

Duurzame spouwmuurisolatie
Duurzaamheid zit hem wat ons betreft niet alleen milieuvriendelijkheid, maar net zo goed in levensduur. Want hoe lang gaat de spouwmuurisolatie van Zaanstreek Isolatie eigenlijk mee? De minerale wol van Knauf Supafil Cavity in combinatie met onze werkwijze zorgt ervoor dat de inblaaswol gelijkmatig wordt verdeeld tussen de spouwmuren, waardoor deze niet inzakt en levenslang zijn werk doet. Je leest het goed: levenslang!

Nadelen en veelgemaakte fouten van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft geen nadelen, behalve als het om slechte spouwmuurisolatie gaat! Helaas horen we te vaak over slechte ervaringen met soms ook grote schade als gevolg. Daarom maken we je graag bewust van de grootste fouten die gemaakt worden bij spouwmuurisolatie.

Slecht onderzoek
Wordt een spouwmuur niet goed gecontroleerd? Dan is de kans groot dat er een verkeerd advies wordt uitgebracht of dat er isolatie wordt aangebracht bij spouwmuren die hier eigenlijk niet geschikt voor zijn. Om die reden zorgen wij altijd voor een uitgebreide controle met een endoscopische camera. Hiermee kunnen we echt in de spouw kijken. Zonder een dergelijk onderzoek kun je al geen goed advies uitbrengen. 

Verkeerde materiaalkeuze
Er zijn verschillende manieren en materialen voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie. In tegenstelling tot de minerale wol waar wij mee werken, kunnen er bij andere materialen zoals parels en schuim veel fouten gemaakt worden. Zelfs door zogenaamde professionele bedrijven.

De nadelen van eps parels of korrels
Hoewel eps parels of korrels zich makkelijk laat verspreiden in de spouwmuur, zorgt dit er ook voor dat ze al snel verplaatsen of verzakken als er ergens ruimte ontstaat in de vorm van een gat of gleuf dat kan komen omdat de lijm die wordt toegepast met de jaren zijn werking verliest. Het gevolg is dat er alsnog plekken ontstaan waardoor je warmte verliest. Daar komt bij dat er een veel groter boorgat aangebracht moet worden voor het plaatsen van de eps parels of korrels. Om te voorkomen dat de parels ergens heengaan waar ze niet horen, wordt er door sommige bedrijven ook wel lijm gebruikt. Een van de nadelen hiervan is dat de hoeveelheid van de lijm erg nauw komt. Te weinig of te veel lijm heeft een nadelig effect op het plaatsen van de eps parels of korrels.

De nadelen van purschuim spouwmuurisolatie
Purschuim is in de basis een hele goede manier om een spouwmuur te isoleren. Waar het echter vaak misgaat – en wat wij een groot nadeel vinden – is dat de soort purschuim die gebruikt wordt te vaak een chemisch product is. Bij deze varianten komen bij de productie, maar ook bij het aanbrengen ervan schadelijke dampen vrij die slecht zijn voor mens en milieu. Onze voorkeur gaat daarom uit naar de minerale wol van Knauf Supafil Cavity. Aan deze vorm van spouwmuurisolatie zitten geen nadelen vast. 

Zelf aan de slag met spouwmuurisolatie
Het isoleren van een spouwmuur is niet iets wat je zelf kunt doen. Laat dit altijd door een gecertificeerd bedrijf doen. Isolatiespecialisten weten waar ze mee bezig zijn en zorgen voor veilige oplossingen met optimaal resultaat. Vergeet daarbij niet dat je alleen recht hebt op subsidie van de overheid als de werkzaamheden zijn uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. Neem geen risico, maar schakel de hulp in van Zaanstreek Isolatie.

Op zoek naar advies over spouwmuurisolatie?

We kunnen ons voorstellen dat dit veel informatie is om te verwerken. Daar komt bij dat iedere woonsituatie anders is. Wil je daarom graag advies over spouwmuurisolatie, helemaal afgestemd op jouw woning? Neem dan contact met ons op of plan direct een adviesgesprek in. Op basis van onze bevindingen maken we een maatwerk offerte voor je, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Wil je eerst graag meer lezen over de ervaringen van klanten die je al voorgingen? Dat kan! Ga naar onze referentiepagina en lees wat andere klanten van ons vinden.

Spouwmuurisolatie, ook in uw stad!

U wilt toch ook een woning die klaar is voor de toekomst en waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over een te hoge energierekening? Start dan met isoleren!Wij zijn actief in heel Noord-Holland en daarbuiten. Zo zijn wij onder anderen actief in de volgende steden/dorpen:

 

Alkmaar Almere Alphen aan den Rijn
Amstelveen Bussum Gouda
Haarlem Heerhugowaard Hillegom
Hilversum Hoofddorp Lisse
Noord-Holland Utrecht Zoetermeer
Zandvoort Waddinxveen Woerden

Advies inwinnen van onze isolatie-experts?

Heeft u vragen of wilt u graag advies op maat ontvangen voor het isoleren van uw spouwmuur? Vul het formulier in en we nemen spoedig contact met u op voor het inplannen van adviesgesprek.

Adviesgesprek spouwmuurisolatie aanvragen

melvin

Samen de mogelijkheden bespreken?

We helpen je graag verder!

We helpen je graag verder met alle vragen. Neem nu contact op met onze medewerkers

Neem contact met ons op