Waarom kies je voor Zaanstreek Isolatie?

Binnen één dag geïsoleerd
Flink besparen op energierekening
Hogere waarde woning of pand
Dé specialist in kruipruimte isolatie
Minder warmteverlies
Subsidie vanuit de overheid

De kosten van het isoleren van de kruipruimte in Hollands Kroon

Wat voor een offerte kun je ongeveer verwachten als je je kruipruimte wil isoleren? Allereerst gaan wij eerst altijd uit van een adviesgesprek, maar laten we hier toch maar alvast een indicatie geven. De kosten van vloerisolatie in een kruipruimte kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt hierbij denken aan de grootte van de ruimte, het gekozen isolatiemateriaal en de complexiteit van de installatie en de ventilatie. Het hangt dus sterk af van het type woning, de kruipruimte zelf en het aantal vierkante meters dat geïsoleerd moet worden. Natuurlijk willen we je wel een idee geven aan welke prijs je moet denken. Dit is dus een indicatie, we rekenen normaal gesproken op basis van kosten per m2. 

  • €1200 - €2000 voor een tussenwoning/hoekwoning
  • €2000 - €3000 voor een vrijstaande woning

Vraag voor meer informatie zeker een adviesgesprek aan bij Zaanstreek Isolatie. En houd in het achterhoofd dat er subsidiemogelijkheden zijn.

Krijg je subsidie voor isoleren van de kruipruimte?

Ook in Hollands Kroon is het mogelijk subsidie  aan te vragen voor het isoleren van je kruipruimte. De Nederlandse overheid stimuleert die verduurzaming namelijk. Die subsidie heet ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)’. Waarom de overheid deze subsidie toekent, is zodat ‘we’ minder energie gaan gebruiken. Dat is beter voor milieu, mens en dier. We hebben een speciale pagina die over subsidie gaat, maar belangrijk te weten is dat je deze subsidie kunt aanvragen nadat je de volledige klus hebt gedaan of laten doen. Wij zorgen ervoor dat je in het bezit komt van alle benodigde documentatie, die je bij de plaatselijke gemeente aanlevert. Wij kunnen u volledig adviseren als het gaat om subsidie voor isolatie van de kruipruimte. Ook in het geval van spouwmuurisolatie en dakisolatie ben je Zaanstreek Isolatie aan het juiste adres.

Wat is het beste materiaal voor het isoleren van je kruipruimte?

Bij het isoleren van je kruipruimte, zul je meerdere keuzes gaan maken. Wat is bijvoorbeeld de beste vloerisolatie voor een kruipruimte? Dat is op voorhand lastig te zeggen, hoewel wij in z’n algemeenheid een duidelijke voorkeur voor QuadFoam500 hebben. In de regel is het erg afhankelijk van de situatie, maar in de meeste omstandigheden gaan we hiervoor. Toch willen we hier verschillende soorten isolatiematerialen benoemen, die kunnen worden gebruikt voor vloerisolatie. Enkele veel voorkomende materialen zijn:

  1. Wij gebruiken dus voornamelijk QuadFoam500 pur schuim, omdat dit isolatiemateriaal heel veel voordelen heeft ten opzichte van andere materialen. De spraytechniek is de beste vloerisolatie, zeggen we vanuit onze ervaring. 
  2. Glaswol werd vroeger het meest gebruikt voor vloerisolatie. Vocht is echter een grote vijand van glaswol. Als glaswol vochtig wordt, en dat gebeurt wel eens in een kruipruimte, dan gaat de isolatiewaarde gelijk achteruit. Een oplossing kan een extra laagje folie zijn, maar dat is echt extra werk, dat te voorkomen is. 
  3. Rockwool is gemaakt van steenwol en is daarmee een natuurlijk en duurzaam product. Echter is ook steenwol slecht bestand tegen vocht. Isolatiewaarde van pur schuim blijft vele malen hoger. Iedere kier, iedere gleuf wordt gedicht. Dat is bij rockwool niet gegarandeerd.
  4. PIF isolatie heeft eigenlijk heel weinig nadelen. QuadFoam biedt simpelweg betere warmte-isolatie. 
  5. PIR vloerisolatie zijn platen isolatiemateriaal. Deze zijn niet erg flexibel, wat in een kruipruimte nadelig is. Ze zijn bovendien niet milieuvriendelijk. Als je het vergelijkt met Quadfoam: daar hoeft niets op maat gesneden te worden. Dat scheelt ook in het afval.
  6. Vloerisolatie chips zijn vormpjes van piepschuim. Hiermee kun je de grond van de kruipruimte vol mee leggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer van de kruipruimte droog wordt, maar heeft als belangrijkste nadeel dat je jezelf daarmee de toegang tot je kruipruimte ontzegt. Daarnaast zorgt het voor temperatuurverschillen, die indirect voor vochtproblemen zorgen. QuadFoam komt op het plafond, waardoor je nog steeds je kruipruimte in komt. Je hebt hierbij geen last van vocht in je vloer.
  7. EPS vloerisolatie is goed te vergelijken met de chips. Met dezelfde nadelen. 

Het beste isolatiemateriaal voor vloerisolatie hangt dus af van verschillende factoren, zoals het budget, de gewenste isolatiewaarde, de toegankelijkheid van de kruipruimte en persoonlijke voorkeuren. Het is raadzaam om advies in te winnen bij Zaanstreek Isolatie om het meest geschikte isolatiemateriaal voor jouw specifieke situatie te bepalen. Zoals gezegd, zal dit in de meeste gevallen QuadFoam worden. Vraag vooral een adviesgesprek aan met een erkend isolatiebedrijf, zoals Zaanstreek Isolatie en samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Vloerisolatie zonder kruipruimte ook mogelijk?

Er zijn in Nederland haast geen huizen te vinden zonder kruipruimte. Je hebt die ruimte nu eenmaal nodig om werkzaamheden onder de vloer te kunnen verrichten. Maar deze huizen bestaan natuurlijk wel. Wat moet je doen als je vloerisolatie wil hebben, zonder dat je een kruipruimte hebt? Het slechte nieuws: Zaanstreek Isolatie heeft een specifieke manier van isoleren. Wij kunnen geen vloerisolatie plaatsen zonder kruipruimte. Wel kunnen we onderzoeken in hoeverre we je alsnog kunnen helpen. Bijvoorbeeld door het geven van advies. 

Als je geen kruipruimte hebt, zijn er namelijk nog steeds mogelijkheden om de vloer te isoleren. (Een van de meest gebruikte methoden is het isoleren van de vloer vanuit de onderkant door isolatiemateriaal aan te brengen tussen de houten vloerbalken. Dit kan gedaan worden met behulp van isolatiematten, isolatiefolie of isolatieplaten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de isolatie goed aansluit en dat er geen openingen zijn waardoor warmte kan ontsnappen. Deze manier van isoleren doet Zaanstreek Isolatie niet.

Ervaringen van onze klanten in Hollands Kroon

Meer dan 4000 tevreden klanten gingen je al voor. Lees hier alvast een aantal van de ervaringen met onze vloer-, spouwmuur of dakisolatie in Hollands Kroon.

Wij hebben sinds kort ons huis laten isoleren door Zaanstreek-isolatie. De heren zijn naar een bakje koffie gelijk gestart en het resultaat mag er wezen. Naar de klus alles netjes achtergelaten. Wij zijn meer dan tevreden"

Chieljan Harmsen over de ervaring met vloerisolatie

Heel prettig en supersnelle service. Uitvoering van de vloer en spouwmuurisolatie is echt heel netjes en goed gedaan. Vriendelijke mensen met verstand van zaken."

Liesbeth Sebes over de ervaring met vloerisolatie, spouwmuurisolatie

Gratis adviesgesprek aanvragen voor kruipruimte isolatie in Hollands Kroon

melvin

Samen de mogelijkheden bespreken?

We helpen je graag verder met kruipruimte isolatie!

We helpen je graag verder met alle vragen. Neem nu contact op met onze medewerkers

Neem contact met ons op