fbpx

Vloerisolatie

Het isoleren van de vloer, ofwel de kruipruimte, kan voor veel huizen dé oplossing zijn voor meerdere problemen. Een steenkoude vloer, daar wordt namelijk niemand vrolijk van. Altijd met sloffen aan moeten lopen omdat het met normale sokken te koud aanvoelt. Ook zijn vochtproblemen veelvoorkomend wanneer de vloer van een huis of pand niet goed is geïsoleerd.

 

In Nederland beschikken veel huizen over een kruipruimte. De ruimte heeft die naam te danken aan haar hoogte, deze ruimtes zijn namelijk maximaal 80 centimeter hoog. Om jezelf er doorheen te manoeuvreren moet er gekropen worden. De kruipruimte bevindt zich direct onder de vloer van het huis en staat in contact met de bouwgrond, hierdoor stijgt de kou op en voelt de vloer binnenshuis steenkoud aan. Met vloerisolatie wordt dit voorkomen.

 

Door de bovenzijde van de kruipruimte te isoleren krijgt de kou niet de mogelijkheid om het huis binnen te dringen. Warmte die binnenshuis is gestookt krijgt ook niet meer de kans om via de vloer te ontsnappen, de warmte blijft dus ook echt binnen.

Lagere energierekening

Doordat vloerisolatie ervoor zorgt dat de temperatuur binnenshuis gemakkelijker op peil kan worden gehouden en kou niet meer binnenkomt, zal de energierekening aanzienlijk dalen. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot wel 30%. Niet alleen in de winter, waar veel mensen bij het isoleren van een huis aan denken, maar ook in de zomer. In de winter houdt jouw huis de warmte binnen, en in de zomer houdt deze de koele temperatuur binnenshuis.

lagere energierekening
Slimme Investering

Slimme investering

Een kruipruimte laten isoleren is door het elimineren van die koude vloer niet alleen fijn voor de voeten, het brengt meer voordelen met zich mee. Vloerisolatie is een slimme investering te noemen. Je huis kan een gunstiger energielabel krijgen wanneer jij aan kan tonen dat er is geïsoleerd, dit verhoogt de huisprijs.

 

Daarnaast is de investering vaak binnen 3 tot 5 jaar al terug te verdienen. Dus waar wacht je nog op? Wist je dat je in veel gemeenten ook nog subsidie krijgt op het isoleren van je huis? Wanneer dat in jouw gemeente het geval is, wordt deze terugverdientijd aanzienlijk verkort.

 

Jouw vloer laten isoleren? Kies voor Zaanstreek Isolatie!

Ruim 10 jaar ervaring

Hoogwaardig isolatiemateriaal voor alle type isolatie

Zekerheid van kwaliteit door het KOMO-keurmerk

Kwaliteit tegen een scherp tarief en ontvang mogelijk subsidie

Meer comfort

Zonder isolatie wordt een woning sneller vochtig en bedompt, dit is nadelig voor de gezondheid. Door je huis te laten isoleren creëer je een gezondere omgeving voor jezelf. Daarnaast kan geluid minder goed de woning verlaten, iets waar omwonenden profijt van kunnen hebben.

Melvin

Melvin van Broekhoven

Eigenaar/adviseur

Bij Zaanstreek gaan we altijd voor het uiterste. Ik snap dat als je op het punt staat om je woning te verduurzamen je wellicht veel vragen hebt. Ik sta je graag te woord in een persoonlijk gesprek. 

Zaansteek-Isolatie